Romania W:O:A Metal Battle winners

Dear Metalheads,

we are proud to announce the winner of the Romanian W:O:A Metal Battle: X-Plod

www.myspace.com/xplodband

Congratulations, see you in Wacken!!!

Your Metal Battle team
back to top ::

W:O:A Metal Battle Romania finala

In urma fazei de preselectie pentru W:O:A Metal Battle Romania, sapte din cele 19 trupe inscrise s-au calificat pentru finala nationala care va avea loc sambata, 13 iunie 2009, la Sibiu, pe Stadionul Municipal, in cadrul festivalului Rockin' Transilvania 2009. In urma punctajelor acordate de membrii juriului au fost desemnate calificate pentru finala nationala urmatoarele formatii (in ordine alfabetica):


Betrayer - www.myspace.com/betrayermetal
Fortuneteller - www.myspace.com/fortunetellerro
L.O.S.T. - www.myspace.com/lostromania
R.U.S.T. - www.myspace.com/signofthunder
Spectral - www.myspace.com/spectralmetal
Thunderstorm - www.myspace.com/thunderstormmetal
X-plod - www.myspace.com/xplodband

In cadrul finalei nationale de la Sibiu, un juriu va desemna formatia care va putea reprezenta Romania la finala internationala a concursului, care se va desfasura in cadrul celebrului festival Wacken Open Air in perioada 30 iulie 1 august 2009. Marea surpriza a preselectiei pentru W:O:A Metal Battle Romania o constituie calificarea in finala nationala a grupului X-plod, ai carui membri sunt copii.
back to top ::

Romania a intrat in marea Familie W:O:A Metal Battle!

Ceea ce multi dintre voi si-au dorit, este acum realitate: incepand de astazi, Romania se afla in randul tarilor care participa la cea mai mare competitie internationala a trupelor rock. In calitate de partener oficial W:O:A Metal Battle, Asociatia Rockin' Transilvania preia in exclusivitate organizarea selectiei in Romania. Inscrierea pentru marea competitie a trupelor si-a luat startul. Inainte de a se inscrie, fiecare trupa care doreste sa participe la W:O:A Metal Battle trebuie sa citeasca cu atentie regulamentul de mai jos. Prin trimiterea cererii de inscriere, fiecare trupa confirma ca a citit, a inteles si a acceptat acest regulament.I. Conditii de participare:

1) Trupa ta nu are inca un contract cu o casa de discuri si nici nu este pe cale sa incheie un contract cu o casa de discuri.

2) Trupa ta poate canta cu usurinta un set cu durata de 30 de minute, constand in totalitate din compozitii proprii.

3) Trimiteti cererile voastre de inscriere la W:O:A Metal Battle Romania (adresa: C.P. 117, O.P. 1, SIBIU), impreuna cu un CD demo (3-4 piese, numai compozitii proprii) o fotografie a trupei, informatii despre trupa/biografie, date de contact (adresa, telefon, pagina web, adresa e-mail etc.) pe adresa partenerului oficial W:O:A Metal Battle din tara voastra. Perioada de inscriere pentru W:O:A Metal Battle Romania se incheie la 31 ianuarie 2009. Partenerul oficial W:O:A Metal Battle pentru Romania va decide daca in anul 2009 vor avea loc semifinale regionale si/sau o finala nationala.II. Modul de desfasurare:

Metal Battle este o competitie care consta din cel putin doua faze:
1) In fiecare tara se desfasoara o preselectie care se poate incheia, daca este cazul, cu o finala nationala.

2) Castigatorul selectiei nationale va participa la finala internationala care va avea loc pe WET STAGE la festivalul W:O:A (Wacken Open Air).

3) Trupele vor calatori pe costurile proprii la semifinale si finale.III. Juriul:

Organizatorii vor numi cel putin trei persoane onorabile din business-ul muzical, care vor face parte din juriu. Nu exista vot public. Fiecare faza a selectiei va avea un juriu care va desemna trupa sau trupele castigatoare.


IV. Echipament si regulament „on stage” pentru toate fazele de desfasurare ale concursului:

1) Organizatorii vor pune la dispozitie echipamentul de PA si lumini, care va fi utilizat de catre fiecare trupa participanta.

2) Fiecare tara este responsabila de asigurarea backline-ului pentru toate fazele selectiei nationale. In cazul in care veti participa la o semifinala regionala, sau la finala nationala, va rugam sa contactati din timp partenerul oficial W:O:A Metal Battle din tara voastra, pentru a stabili cu acesta daca va fi sau nu necesar sa va aduceti propriul backline.

3) Organizatorii pun la dispozitie un inginer de sunet si un inginer de lumini pentru toate trupele. Nu se permit ingineri proprii de sunet si lumini.

4) Trupele isi aduc propriile instrumente, precum chitare, chitare bass, keyboards, pedale si pot sa isi aduca de asemenea propriile amplificatoare de chitare.

5) Pentru a mentine cat mai scurte pauzele de montaj, trupele cu tobosari stangaci vor canta primele sau ultimele. Toate trupele trebuie sa respecte intocmai instructiunile primite de la organizatori sau de la managerul de scena.

6) Nu se permite semi-playback. Toate trupele trebuie sa cante live.

7) Recitalul sustinut de fiecare trupa va dura cel putin 20 de minute.

8) Daca o trupa va depasi timpul alocat pentru recital, trebuie sa stie ca i se va intrerupe sunetul.

9) Desfasuratorul va fi dat publicitatii cu cateva zile inainte de desfasurarea evenimentului.
back to top ::